Contest following

Make the Fabric Your Own

maandag 8 juni 2015

Jongensbroek van zwarte stof

In mijn vorige blogje konden jullie lezen dat ik nog een bestemming zocht voor een zwarte stevige katoenen lap. Die heb ik inmiddels gevonden. Het wordt een jongensbroek in maat 128 (lengtemaat 134) uit de Ottobre 6/2014. De Casual & Smart broek (nummer 28) met een gedraaide zijnaad.

Het is een mooi smal model volgens de omschrijving en met grijze sierstiksel wordt het net niet te zwart. Je kunt in het patroon kiezen tussen twee soorten achterzakken en ik heb de eenvoudige versie gekozen en daarop een sierstiksel gemaakt volgens onderstaande figuur. Eenvoudig en subtiel.Mijn overweging bij broeken voor Steven is altijd of ik ze met of zonder rits en knoopsgat maak. Het is zo'n iel ding, dat de meeste broeken hem veel te wijd zitten en dat elastiek tot aan de knoop niet mooi valt. Na het passen van de broek heb ik ervoor gekozen om elastiek te gebruiken en geen rits.

Hieronder vind je de foto's 'op model'. Zoonlief is er nog niet helemaal enthousiast over. De broek valt in de taille wat lager dan dat hij gewend is. Hij denkt dat-ie afzakt (doet-ie niet), maar voor zijn gevoel wel. Het is een heel erg mooie slanke broek geworden. Zeker de moeite waard om nog eens te maken. Hij moet er alleen eerst nog wel even aan wennen.En mijn nieuwe stofje is een witte. Een dunne stof prima geschikt als voeringstof. Daarom heb ik hem maar gecombineerd met een andere lichtdoorschijnende stof. Dus twee stofjes in 1 kledingstuk. Het wordt een kledingstuk voor Donna. Wordt vervolgt ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten