Contest following

Make the Fabric Your Own

zondag 31 mei 2015

Plan van aanpak

Hallo allemaal,

Het heeft weer een hele tijd geduurd eer ik een blogje maakte. Van alles kwam ertussen en ik heb daardoor maar weinig achter de naaimachine gezeten. Jammer maar helaas.

Ik heb inmiddels een echt plan gemaakt om mijn voorraad lappen op te maken en daar ga ik me de komende maanden aan houden. Ik pak 1 lap en daar ga ik iets van maken. Het zal zoeken worden en ik zal er soms veel hulp bij nodig hebben (voor inspiratie) maar ik ga het proberen. De lappen die geschikt voor mezelf zouden kunnen zijn, worden onderworpen aan een kleureninspectie. Dus of ze passen bij mijn kleurenpallet. Twee jaar geleden heb ik via de Sancho clubdag een kleurenworkshop gevolgd en daar kwam uit dat mijn beste kleuren de koel-diep-heldere kleuren zijn. Koele winterkleuren zijn dus mijn kleuren; de kleuren waar ik er volgens het kleurenkaartje fantastisch mee uit kom te zien.

Maar terugkomend op het verhaal van voorraad stoffen opmaken. Waarom? Ik heb namelijk bergen stoffen, sommige gekregen, de meesten zelf gekocht. Er zitten nog stukjes bij van amper een meter stof (toen de kinderen nog een stuk jonger waren) en zelfs nog stoffen van voor de geboorte van mijn dochter (die is inmiddels 10 jaar). Ik voelde me schuldig de laatste jaren bij iedere stukje stof dat ik kocht en dat moet dan maar eens over zijn. Het wordt dus opmaken van stoffen en daar kledingstukken van maken voor mezelf, (misschien) mijn man en uiteraard voor de kinderen.

Het eerste stukje stof dat ik onder uit mijn kledingkast heb gepakt is een canvasstof. Het is een camouflagestof in de kleuren turquoise met beige. Een klein metertje stof en ik heb er een broek en 1 vlaggetje uit gehaald.

Het verhaal achter het vlaggetje is als volgt: Voor de Sancho clubdag van afgelopen jaar kregen we de vraag om 1 of meerdere vlaggetjes te maken voor het jubileumjaar van Sancho. We kregen via de mail een patroontje van zo'n vlaggetje en uiteraard heb ik meegedaan. Zelf hebben we thuis een tekort aan versierselen voor verjaardagen en feestjes en ik besloot van alle restjes stof vlaggetjes te maken. Ik spaar namelijk ook restjes stof..... Met de reden om te gebruiken bij appliqueren, voor de kids, voor gebruik in scrapbooking (al minstens 5 jaar niet meer gedaan) of voor ooit in een quilt (al ruim 6 jaar niet meer gedaan) of om mee te spelen door de kids. En weer dat besluit: ik ga ze allemaal opgebruiken en wel direct.

De broek is voor Steven geworden en is een driekwart broek naar een patroon van Ottobre 3/2015 (nummer 23). Het vlaggetje dus naar een patroon van Sancho.
Aangezien Steven maar een dun ventje is heb ik de lengtemaat 128 gebruikt. Dit is eigenlijk iets te klein, maar aangezien het een driekwart broek is maakt dat niet uit. En de breedtemaat 122 heb ik genomen. En nog is het een enorm wijde broek geworden. Gelukkig is dit niet erg en vind hij hem lekker zitten, maar zelf vind ik de wijdte in de taille niet zo prettig. Zoals je kunt zien wordt er heel veel gerimpeld door het elastiek. 

Ben ik tevreden met het resultaat? 
- Ja
Gebruik ik het patroon nog een keer? 
- Ja, maar dan zonder naden aan te knippen.
Aanpassing gedaan aan het patroon? 
- Ja, zoals boven beschreven. 
- Verder heb ik geen kleppen op de achterzakken gemaakt. 
- Het elastiek helemaal rondom ipv gedeeltelijk. 
- Een nepgulpsluiting gemaakt. 
- De knopen op de zakken aan de voorkant weg gelaten.Het volgende stofje is een zwarte katoen. Beetje stevig en zeker niet mijn smaak. Weet iemand van mijn lezers wat ik hiermee kan maken? Het is een metertje stof.3 opmerkingen:

 1. Goed idee, hier een beetje hetzelfde verhaal. Heel veel lappen en ik kom aan niks toe. Inspiratie en ideeën genoeg maar het blijft liggen bij de uitvoering. Mooie broek! Leuk idee om ook gelijk de restjes te verwerken. De zwarte katoen, tja. Is het te stevig voor een stoere korte broek voor je zoon, eventueel met accentkleurige stiksels? Een tas? of een BBQ-schort? Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://emmaenmona.blogspot.nl/2014/03/lenteschoonmaak-deel-een-de-linnen-mand.html

  Is dit een idee? Heb je gelijk twee stofjes weggewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi idee van je. Ik heb het stofje al verwerkt, maar vind het een goed plan voor een volgend stofje. We hebben namelijk in onze camper nog geen wasmand en dit zou berehandig zijn daar.

   Verwijderen