Contest following

Make the Fabric Your Own

zaterdag 14 juni 2014

Boek: 'De Hartsvriendin' - Heleen van Royen


En toch blijft het lekker om te lezen. Het naaiwerk staat op een lager pitje. Misschien komt het omdat ik zo'n immense puinhoop in mijn werkkamer heb. Of omdat ik het gezelliger vind om 's avonds bij mijn mannetje in de woonkamer te zitten. Lekker tegen hem aan met een boek, terwijl hij wat tv kijkt.

Dit boek heb ik bij de bieb meegenomen omdat de titel en de schrijfster me aansprak. Er staan enorm veel slechte recensies van dit boek op internet en de meningen lopen sterk uiteen. Al met al vind ik het een leuk boek om te lezen. Herkenbare stukken tekst, makkelijke schrijf en leesstijl, en een goed boek om neer te leggen en later weer verder te gaan lezen.

Volgens de site van het boek (www.dehartsvriendin.nl):
 
‘Je hebt alles wat een mens nodig heeft en je hoeft er niet voor te werken, zoals papa. Zolang je getrouwd blijft heb je geen zorgen en nul stress.’
 
Yvonne de Graaf leidt een huiselijk en overzichtelijk leven: ze is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonnes veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.
 
We kijken elkaar aan. Er ontstaat een moment van zuiverheid. Ik moet nu spreken of voor eeuwig zwijgen.
 
De hartsvriendin – het eerste deel van een tweeluik – is een verhaal over vrouwenvriendschap en zelfliefde, geschreven in de typische Van Royen-stijl: monter, weinig omfloerst en vol humor.

2 opmerkingen: