Contest following

Make the Fabric Your Own

vrijdag 30 mei 2014

Boek: 'Hou van mij!' - Anja Feliers

Vanmiddag het boek 'Hou van mij!' van Anja Feliers uitgelezen. Terwijl de kinderen aan het spelen waren in Speelstad Oranje, zat ik in het zonnetje te lezen.


 
voor de recensie op www.hebban.nl
 
Anja Feliers
Hou van mij!

'Ik zie wel hoe ze soms naar me kijkt. Haar blik is uitdagend en tast mijn grenzen af. Ze vraagt om aandacht en weet als geen ander hoe ze dat moet doen. Glimlachend, knipogend, op de grens van het provocerende. Ze roept gevoelens bij me op die niemand anders ooit heeft weten op te roepen. Als ik bij haar ben, word ik iemand anders. Vult mijn hoofd zich met beelden over wat ik met haar zou doen. Ze weet wat ze doet. Ze beseft het maar al te goed. Ze schept er genoegen in dat ze met me speelt en mijn uithoudingsvermogen test. Ze is vermoeiend. Zo vermoeiend. Ik weet niet hoe lang ik haar nog zo haar gang kan laten gaan.'

Kathleen is psychologe en docente en woont samen met Julie, haar tienerdochter. Haar leven verloopt vlekkeloos, tot Matthias, een student, avances maakt. Kathleen wijst hem af. Vanaf dan lijkt alles in haar leven verkeerd te lopen.

Enkele weken later vertelt Julie haar dat ze smoorverliefd is. Als blijkt dat de jongen niemand minder is dan Matthias, slaan bij Kathleen de stoppen door. In haar bezetenheid om Matthias uit te schakelen, ziet ze niet dat het gevaar wellicht in een heel andere hoek schuilt.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten